fbpx

*** משלוח חינם לכל חלקי הארץ ***

תפריט

8 טיפים לשינה טובה

8 טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעזור לתינוק לישון שינה טובה, איכותית ורציפה

תינוקות רבים לא נולדים עם היכולת להירדם באופן עצמאי. הם זקוקים לנו על מנת שנסייע להם להירדם בהתחלה, ושנלמד אותם להירגע ולהירדם בעצמם כשהם בשלים לכך בגיל מאוחר יותר.
תינוקות, בדומה למבוגרים, ישנים לפי מחזורי שינה. בכל מחזור יש מספר שלבים:
  • כניסה לשינה "הפעלה"
  • הכנה לשינה עמוקה
  • שינה עמוקה
  • שנת חלום
    וחוזר חלילה…
הכניסה לשינה והיציאה ממנה, תלויה במאזן של הורמונים רבים. אם אחד מהם יחסר, השינה תהיה לא איכותית או שתהיה מלווה בהתעוררויות מרובות. ולכן ברגע שהם אינם יודעים להירדם באופן עצמאי, הם יתקשו לעבור בין מחזור שינה אחד לאחר.
מחקרים רבים מראים כי בעיות שינה אינן חולפות מעצמן. לכן חשוב ליצור את תהליך הלמידה מגילאים קטנים באופן אמפתי, מכיל וללא בכי.
הכנתי עבורכם 8 טיפים מנצחים שיסייעו לכם להבטיח כי שנת תינוקכם תהיה איכותית ותאפשר לתינוקכם ולכם לישון רצוף ולקום רגועים ומחויכים.
 
8 הטיפים שיעזרו לכם לעזור לתינוק שלכם לישון שינה טובה, איכותית ורציפה
1. התעלמו מהשעון וזהו סימנים מוקדמים
תינוק לא "אמור" לאכול כל 3 שעות או לישון כל שעה וחצי. נסו להימנע מלהסתכל על השעון. מי שיאותת לכם מה בדיוק הוא צריך, יהיה התינוק שלכם ולא המחוגים בשעון.
לתינוק יש המון צרכים. לכל צורך יש את סימנים מקדימים ומאוחרים (מידיים) משלו, אותם תוכלו לזהות על שפת הגוף של התינוק.
סימנים מוקדמים מופיעים 20-40 דקות לפני רעב/עייפות/ התרוקנות
סימנים מאוחרים מופיעים כשהצורך הופך להיות אקוטי ומצריך מענה מיידי.
סימנים מוקדמים לעייפות יכולים להתבטא בהאטת קצב הפעילות, בהייה מתמשכת, פיהוק, גירוד בעיניים והגבות יראו אדמומיות. בשלב הבא, התינוק יתחיל לקטר באופן מיוחד אשר יעיד על כך שהוא עייף. ולאחר מכן יופיעו הסימנים המאוחרים. מחקרים מראים כי הרדמה בסימנים המוקדמים, תעזור לתינוק להירדם בקלות, לישון שינה איכותית ובריאה להתפתחותו.
(רוצים לדעת עוד על שפת הגוף והסימנים הטבעיים? כדאי לקרוא את הפוסט https://www.facebook.com/groups/lomdimhorut/permalink/1583031055201313/ )
2. הקפידו שהתינוק שלכם יילך לישון שבע
תינוק רעב, יתקשה להירדם. גם כאן כמו בסעיף הקודם, עזבו את השעון וענו על סימני הרעב המוקדמים המופיעים בטרם ההשכבה לישון, באמצע הלילה או ביקיצות שלו בין מחזורי השינה במהלך הלילה.
סימני רעב מוקדמים מאופיינים בתנועות מציצה עדינות עוד לפני שהוא מתעורר, מציצת אגרופיו, אצבעותיו ועוד. תינוק שבע יישן טוב ובתחושת בטחון.
3. שמירה על סדר יום ושינה איכותית במהלך היום
תינוק שישן טוב במהלך היום יישן טוב גם בלילה. שינה טובה במהלך היום, מסייעת להתכנס בצורה אפקטיבית יותר לשנת לילה. כדי להצליח בכך חשוב לייצר סדר יום וטקסים קבועים. ברגע שהתינוק ידע מה הדבר הבא שעומד לקרות, תחושת המתח תרד באופן משמעותי והוא יחוש בטוח יותר.
במידה ומשפחה החליטה לקרוא לי לתהליך שיפור שינה, כשאני מגיעה לבית המשפחות אני עוברת יחד איתם על סדר היום והפעולות לפני השינה. אני מזהה אילו פעולות עלולות לשבש את השינה ואילו כדאי להכניס. בהתאם לזה בונים תכנית אישית.
4. צרו אווירת טרום שינה
אפשרו אווירה שקטה ורגועה כ-90 דקות לפני שאתם הולכים לישון. אחרי שזיהיתם את סימני העייפות, נתקו את הגירויים מסביב בצורה הדרגתית (הרחקת צעצועים, מסכים או גירויים אחרים), החשיכו את הבית בצורה הדרגתית, דברו בקול שקט ורגוע ותכנסו לאט לאט לאווירת שינה שתאפשר לו להירדם בטבעיות.
חשוב להתאים את האווירה לאופי הבית והילד, כל ילד הוא עולם בפני עצמו ומה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר. לדוגמא, יש תינוק שאמבטיה מעייפת אותו ויש תינוק שאמבטיה מעוררת אותו.
5. אמצו מנטרת שינה
בתהליך ההרדמה חשוב לדבוק ולהתמיד במספר מילים/מילה אחת ולחזור עליה בלחישה רגועה, לדוגמא: "ששש…לישון, לישון, עכשיו הולכים לישון". המנטרה עוזרת לתינוק להתכנס לשינה עמוקה ונוסכת ביטחון ורוגע.
6. גשו לתינוקכם כאשר בוכה – אך אל תרימו ישר
חשוב מאוד לתת מענה כשהתינוק בוכה. עד גיל שנה וחצי כל בכי מעיד על צורך וחשוב להבין מהו ולענות עליו.
יחד עם זאת, חשוב לדעת כי תינוקות רבים מדברים, צועקים ואף בוכים מתוך שינה מבלי להתעורר ולכן רצוי לא 'לזנק' ולהעיר, אלא לבדוק קודם אם יש צורך.
7. היצמדו לטבע
אחת הדרכים הכי קלות לעזור לתינוקכם לישון טוב, היא לחשוף אותו לשינוי גם מבחינת הסביבה. כלומר לחשוף אותו להחשכה כשאכן השמש שוקעת ולחשוף אותו לאור כשהשמש זורחת.
התהליך הזה נקרא "אתגר השמש". בבוקר כשהשמש זורחת, כדאי לפתוח את התריס בחדרו ואז התאורה הטבעית של השמש תאפס את רמות המלטונין והוא יתעורר בתחושה עירנית.
(רוצים לקרוא עוד על אתגר השמש? כנסו לפוסט
https://m.facebook.com/groups/1345705155600572… )
8. הישארו רגועים
אל תאבדו את עצמכם. סמכו גם על אחרים שיוכלו להרדים את התינוק שלכם. כך תוכלו להוריד במעט את תחושת האחריות הלא פשוטה שחלה ברגע שהתינוק נולד. על מנת שילד יהיה רגוע הוא זקוק להורים רגועים שישרו עליו בטחון ולכן אפשרו לעצמכם רגעים של שקט ואנרגיה בהתאם לצורך וחיזרו אל תינוקכם נינוחים יותר.

הירשמו לניוזלטר וקבלו חיבוק חמים באמצעות הטבה מיוחדת שתעניק לכם

אחוז הנחה ברכישה הראשונה

* בהרשמה הינך מאשר/ת דיוור מהחברה ויכול/ה להסיר את עצמי בכל רגע.