fbpx

*** משלוח חינם לכל חלקי הארץ ***

תפריט

עייפות יתר 

עייפות יתר

 מה זה אומר❔

איך אני מזהה על הילד שלי שהוא בעייפות יתר❓

מה עושים ואיך מתמודדים❔ 

כשמדברים על עייפות יתר מדברים על מצב שהוא כבר הרבה מעבר לעייפות רגילה, בעצם הילד כבר עבר את שלב העייפות ,הוא עדיין ער ולכן הוא נמצא בעייפות יתר.

  💛  חשוב להימנע ממצב של עייפות יתר כי במצב זה איכות השינה של הילד נפגעת.  הסיבה לכך שיש ירידה באיכות השינה היא שגופו של הילד מתרגם את מצב חוסר השינה כלחץ ומתח, בזמן זה מופרשים חומרים בגוף שיוצרים עוררות אצל הילד.   ילד שמרגיש ערני – אינו יכול להירדם, למרות שאנחנו יודעים שהוא עייף.

 💛  לרוב נזהה הרדמות ארוכות מאוד, התנגדות ועצבנות מצד הילד עד לכדי בכי, נוכל לראות יקיצות מרובות בחלק הראשון של הלילה. (עד 24:00) ואף השכמה מוקדמת מהשינה.

  💛  אז מה עושים ?  הנה כמה דגשים שיכולים לgזור:   קודם כל נלמד לזהות את סימני העייפות של הילד, כך נוכל להשכיב בזמן המתאים בסדר היום ולהימנע בכלל ממצב של עייפות יתר.  (מוזמנים להיכנס לפוסט: סימני עייפות)

💛  במידה ולא זיהינו סימני עייפות או שלא התאפשר להשכיב את הילד לישון בזמן, ניקח בחשבון שיתכן ויהיה קושי בהרדמה הקרבה, כי עייפות יתר יוצרת בגוף תחושה של עוררות.

💛

תיתכן התנגדות מצד הילד, בכי, תסכול ולכן יתכן ויהיה צורך בעזרה להירדם.

💛

עוד דבר שיכול לעזור במקרה וכבר הגעתם לעייפות יתר- הצבת גבולות שלכם ההורים,

הכוונה היא שאם זיהיתם שילדיכם עייף מידי ,אתם יודעים שהוא צריך לישון כרגע גם אם הוא מרגיש ערני או עייף ומותש מידי בשביל לעשות זאת בכוחות עצמו, קחו החלטה שעכשיו הולכים לישון ועימדו מאחוריה מכיוון שאתם יודעים שללכת לישון כרגע זה הכי נכון עבור ילדיכם.

בהצלחה, זמינה לכל שאלה💜

הירשמו לניוזלטר וקבלו חיבוק חמים באמצעות הטבה מיוחדת שתעניק לכם

אחוז הנחה ברכישה הראשונה

* בהרשמה הינך מאשר/ת דיוור מהחברה ויכול/ה להסיר את עצמי בכל רגע.